Πως συμμετέχετε

Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο των συνηθισμένων τραπεζών. Διατηρεί ένα σύστημα διαχείρισης όπου καταχωρούνται τα στοιχεία των χρηστών και οι λογαριασμοί των συναλλαγών. Εδώ όμως αντί για χρήματα οι λογαριασμοί αναφέρονται σε υπηρεσίες και προϊόντα τα οποία πιστώνονται με Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες (ΤΕΜ).
Όλα τα βήματα που ακολουθούν προσφέρονται :

  1. Hλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας,μέσω του email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  2. Mε την επίσκεψή σας στην Τράπεζα Χρόνου (Κορίνθου 21,Μεταμόρφωση,1ος όροφος)
  3. Τηλεφωνικά καλώντας στο 2102845008 .

Όλες οι διαδικασίες που αναφέρονται στο παρόν εξηγούνται με λεπτομέρειες στο εγχειρίδιο λειτουργίας, το οποίο είναι διαθέσιμο για μεταφόρτωση από τον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου.

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:
1ο Βήμα : Εγγραφή
Για να εγγραφείτε στην Τράπεζα Χρόνου μας, δημιουργήστε αρχικά ένα προσωπικό λογαριασμό στον ιστότοπο . Εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία, ένα όνομα χρήστη που θα χρησιμοποιείτε στις συναλλαγές σας και έναν κωδικό πρόσβασης.
Στη συνέχεια θα λάβετε στο email σας ένα μήνυμα επαλήθευσης με το link ενεργοποίησης του λογαριασμού σας στην Τράπεζα Χρόνου. Πρέπει να πατήσετε στο link για να συνεχίσετε τη διαδικασία εγγραφής.Σημείωση : Οι μη ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών μας θα πρέπει να μας αποστέλλουν προηγουμένως τη φωτοτυπία της ταυτότητάς τους για να εγκριθούν ως χρήστες μέσω Mail ή δια ζώσης. 

2ο Βήμα: Καταχώρηση προσφοράς και ζήτησης
Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού (μέσα σε 48 ώρες) σας μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο και να καταχωρήσετε τις αγγελίες σας. Στην καρτέλα: καταχώρηση νέας αγγελίας ,έχετε τη δυνατότητα να περιγράψετε την υπηρεσία - προϊόν που θέλετε να προσφέρετε ή να ζητήσετε, να συμπληρώσετε τον τίτλο προσφοράς, τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει καθώς και να ορίσετε το αντίτιμο σε ΤΕΜ. Με την αποθήκευση η προσφορά σας έχει δημοσιοποιηθεί .

3ο Βήμα: Διαδικασία συναλλαγής
Στις αγγελίες μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις ενεργές αγγελίες. Όταν ενδιαφέρεστε να λάβετε μια προσφορά από κάποιο μέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω προσωπικού μηνύματος. Εσείς οι ίδιοι κατόπιν προσωπικών συνεννοήσεων θα ορίσετε τις παραμέτρους της μεταξύ σας συναλλαγής όπως το χρόνο και τον τόπο αυτής.

4o Βήμα: Πίστωση λογαριασμού
Με τη λήψη μιας υπηρεσίας - προϊόντος ο δέκτης έχει την υποχρέωση μέσα σε 24 ώρες να καταχωρίσει (με τον προσωπικό του κωδικό) στο σύστημα την υπηρεσία - προϊόν ώστε να χρεωθεί ο ίδιος και αυτόματα να πιστωθεί ο πάροχος.

5ο Βήμα: Αξιολόγηση παρεχόμενης υπηρεσίας - προϊόντος
Με την ολοκλήρωση κάθε ανταλλαγής υπηρεσιών - προϊόντων, γίνεται αξιολόγηση της παρεχόμενης υπηρεσίας- προϊόντος έτσι ώστε η Τράπεζα Χρόνου να μπορεί να ελέγχει την ποιότητά τους και να προστατεύει τους συμμετέχοντες από επαναλαμβανόμενες κακές πρακτικές.